"Er komt zo veel kijken bij het laten opvallen van een merk", zegt Kauffman. "Veel komt neer op consistentie. Als je naar het iconische Monster-logo kijkt, heeft dat een heel specifiek groen kleurverloop. Als de kleuren niet overal hetzelfde zijn – op drukwerk, verpakkingen, websites, video's en merkartikelen – dan lijkt het niet meer op Monster. We willen assets eenvoudig delen, zodat mensen altijd de juiste versies kunnen vinden."
Omdat het publiek meer betrokkenheid verlangt, gaf de leiding Kauffman de taak om hun content supply chain te transformeren, zodat teams efficiënter kunnen samenwerken, assets kunnen vinden en hergebruiken, en kunnen voorzien in de groeiende vraag naar berichten over de sporters en evenementen van Monster Energy. Kauffman en het IT-team onderzochten gedurende zes maanden de huidige staat van de contentcreatie bij Monster, die ze vervolgens in kaart brachten en met de doelstellingen van het bedrijf vergeleken. Een van de grootste pijnpunten was het review- en goedkeuringsproces met een verspreid werknemersbestand.
Door Frame.io te integreren in de bestaande Adobe Premiere Pro-videoworkflows, kunnen teams van over de hele wereld feedback geven en helpen bij het aanleveren van video's die fans enthousiast maken over het Monster-merk.
Een groeiende honger naar videocontent voeden
Monster publiceert ongeveer 3000 video's per jaar via marketingkanalen en nog eens 1000 video's voor intern gebruik. Dat is een toename van 200% in de afgelopen drie jaar. De meeste zijn korte clips van nog geen minuut die op social media worden gepost, maar er zijn er ook die wel 10 minuten lang zijn. De Monster-teams maken veel van die clips terwijl ze onderweg zijn en internationale sportevenementen volgen. Daarom zijn bij videoreviews en -goedkeuringen meestal externe medewerkers betrokken.
Vroeger uploadden videoteams video's ter review via streaming- of bestandsdelingsservices, maar de videobeelden haperden of vertraagden dan vaak. Frame.io heeft hier verandering in gebracht. Het creatieve team deelt met één klik video's voor review. Mensen kijken nu overal ter wereld hoge-resolutieversies van video's en voegen daar hun opmerkingen aan toe, eventueel door rechtstreeks op een frame tekenen om hun feedback te verduidelijken. Stakeholders bekijken video's zelfs op een mobiel apparaat, wat een enorme productiviteitsboost oplevert voor drukke managers en anderen die vaak onderweg zijn.
"Frame.io bespaart creatieve teams meer dan een uur per dag per persoon", zegt Kauffman. "We verkorten de time-to-market met 50%, terwijl we teams meer tijd geven om creatief te zijn en video's aan te leveren die de aandacht van ons publiek trekken."
Samenwerking is cruciaal voor creatives bij Monster, omdat meerdere teams aan videoreviews werken. De volgende stap is om van Frame.io een opslagplaats te maken. Zodra die is opgezet, worden video's zorgvuldig gecategoriseerd, getagd en geüpload naar Frame.io, zodat teams vanuit het hele bedrijf snel de clips kunnen vinden die ze nodig hebben.
Snelle, succesvolle creativiteit
Terwijl video een grote rol speelt in de betrokkenheidsstrategie van Monster Energy, blijft het merk Monster een breed scala aan media gebruiken om hun publiek overal te bereiken. Met Adobe Creative Cloud kunnen ontwerpteams de apps vinden die ze nodig hebben om sneller hoogwaardige resultaten te leveren, zodat ze de groeiende vraag kunnen bijbenen.
Videoteams gebruiken Premiere Pro en After Effects, terwijl andere ontwerpers vaak Photoshop, Illustrator en InDesign gebruiken voor bijvoorbeeld websites, promotiedisplays in winkels en het ontwerpen van producten en verpakkingen. Monster wil Substance 3D Collection gaan gebruiken voor 3D-modellen en virtuele fotoshoots die voor producten op e-commercesites worden gebruikt, waardoor het team snel en tegen lage kosten opvallende productfoto's vanuit meerdere hoeken zal kunnen aanleveren. Monster is onlangs ook overgestapt op Adobe Creative Cloud Pro Plus, waardoor ontwerpers het volledige potentieel van Adobe Stock kunnen benutten.