Ontmoet de winnaars van de Adobe Experience Maker Award 2019.

Fantastische ervaringen ontstaan niet zomaar. Achter elk magisch moment zitten geniale mensen. De Adobe Experience Maker Award huldigt jou: de allerbeste.

Jij bent het genie. De rockster. De winnaar.

ADOBE AUDIENCE MANAGER

Beste doelgroepgestuurde ervaring

NOW TV

Om de internationale uitbreiding van de online streamingservice te ondersteunen en gebruikers snel naar de gewenste content te leiden, heeft het Data Intelligence-team van NOW TV innovatieve Python-automatiseringsscripts geschreven, waardoor ze in één keer op grote schaal en op elk paid en owned digitaal contactpunt doelgroepen kunnen bedienen. Door de API van Adobe Audience Manager hebben ze tijd bespaard en hebben ze de snelheid en het bereik van hun campagnes in het kader van hun omnichannel doelgroepstrategie verbeterd. Door deze integratie kunnen ze data ontgrendelen waarop ze eerder geen actie konden ondernemen en kunnen ze aan nog meer gebruikers persoonlijke ervaringen aanbieden.

NOW TV

ADOBE COMMERCE CLOUD

Beste commerce-ervaring

Helly Hansen

Helly Hansen

In 2016 is het bedrijf op Magento Commerce gelanceerd via een integratie met de POS-oplossing Magento Order Management. Tot op heden is dit het grootste project dat in de Magento Commerce Cloud is gehost. Er zijn nu 35 winkels die gebruikmaken van de cloudinstallatie en het aanbod is in zeven talen beschikbaar. Er is een enorme catalogus van 35.000 producten per winkel, terwijl al die winkels specifieke taalopties, betalingsmethoden, verzendregels, gelokaliseerde content en productbeschikbaarheid hebben. Vorig jaar werden opmerkelijke resultaten geboekt, zoals een toename van het aantal gebruikers en nieuwe bezoekers, en een aanmerkelijke stijging van het aantal transacties en de inkomsten.

ADOBE ANALYTICS

Beste datagestuurde ervaring

Manchester United FC

Als een van de meest herkenbare voetbalclubs ter wereld heeft Manchester United FC miljoenen fans over de hele wereld en meer dan 150 miljoen social-media-connecties op 16 platforms. Met behulp van Adobe verzamelt het digitale platform miljoenen datapunten, die de basis vormen voor geavanceerde 360-gradeninzichten in fans. Met de informatie die uit Adobe Analytics wordt gehaald, kan de club beter gerichte campagnes opzetten en de ervaring van de fans voortdurend verbeteren.

Manchester United

ADOBE EXPERIENCE MANAGER

Beste digitale ervaring

Philips

Philips

Alleen al het creëren van eersteklas content vergt de nodige zorg en expertise, maar het zorgvuldig vertalen en aanpassen van die content aan verschillende landen en culturen kan het proces exponentieel verlengen. Op het platform Philips.com kunnen content-auteurs nieuwe ervaringen voor verschillende landen en markten beheren en ontwikkelen. Het platform kan zo’n twee miljoen pagina’s in meer dan 90 taalvarianten (in ruim 35 talen) aan, waarin elke dag drie tot vier duizend wijzigingen worden aangebracht. Het hergebruik van componenten/sjablonen ligt op ongeveer 99%. Door gebruik te maken van AEM-oplossingen gaat Philips.com tot het uiterste, met complexe workflows, end-to-end digitale inschrijving en een hoge contentsnelheid.

ADOBE CAMPAIGN

Beste ervaringengestuurde campagne

DNA

Om een sterk gepersonaliseerde aankoopervaring te bieden, heeft het Finse telecommunicatiebedrijf DNA Adobe Campaign ingezet om een geautomatiseerde multichannel ervaring te creëren voor klanten die overwegen een nieuwe telefoon aan te schaffen. DNA gebruikt Adobe Campaign om geautomatiseerde berichten op te stellen die worden geactiveerd door een datagestuurd AI-voorspellingsmodel, dat vaststelt wanneer iemand overweegt een smartphone aan te schaffen. De resultaten van deze gepersonaliseerde aanpak spreken voor zich: het percentage geopende berichten is 68% en de verkoop van telefoons aan doelgroepen ligt tot 200% hoger ten opzichte van een controlegroep.

DNA

ADVERTISING CLOUD

Beste geïntegreerde reclamecampagne

Carnival

Carnival UK, P&O Cruises

Met behulp van Adobe Advertising Cloud Creative in twee afzonderlijke campagnes heeft cruise-operator Carnival UK een aantal sterk gerichte en creatieve advertenties aan zijn belangrijkste doelgroepen aangeboden. Daarmee is de click-through rate (CTR) gestegen met een indrukwekkende 1,4% in de standaardweergave-indelingen. Bovendien hebben de campagnes waardevolle informatie opgeleverd over de doelgroepen die op advertenties reageren. Daardoor weet Carnival UK op welke best presterende advertenties, en op welke momenten, het bedrijf zich moet richten. De recentste campagne heeft in slechts twee weken meer dan duizend klikken opgeleverd, wat duidelijk aangeeft hoe waardevol relevantie is.

ADOBE TARGET

Beste gepersonaliseerde ervaring

Telegraph Media Group

Toen de grootste Britse mediapublicaties in verband met de digitalisering van de nieuwswereld paywalls en abonnementen introduceerden, deed dat heel wat stof opwaaien. Met de machine-learning-mogelijkheden van Adobe Sensei in Adobe Target zorgt de Telegraph Media Group er echter voor dat iedereen op het juiste moment de juiste aanbieding krijgt. Het resultaat is dat het aantal abonnementen met meer dan 15% is gestegen, terwijl ook het rendement van de paywall per weergave met ongeveer 10% is toegenomen. Sindsdien heeft The Telegraph een framework op basis van slimme machine-learning-algoritmen ontwikkeld, waarmee het mediabedrijf elementen kan contextualiseren en gepersonaliseerde aanbiedingen kan testen. Aangezien de resultaten vrijwel direct beschikbaar zijn, kan de personalisatie voortdurend worden aangepast en kan de bekroonde journalistiek overal worden geconsumeerd.

Telegraph Media Group

AUDIENCE CHOICE AWARD

Beste innovatie in ervaringen

Siemens

Siemens

Toen voor technologie-innovatiebedrijf Siemens een nieuw, afzonderlijk assetmanagementsysteem moest worden geïmplementeerd, heeft digitale-ervaringenbedrijf Netcentric een Adobe Experience Manager Assets-systeem gebruikt om miljoenen assets over te zetten, waarbij gebruikers via een naadloze gebruikersinterface probleemloos naar content konden zoeken. Na een duizelingwekkende 12 terabyte aan assets te hebben overgezet (wat gelijkstaat met 12.000 gigabyte), heeft Siemens nu een volledig nieuwe en afzonderlijke DAM-gebruikersinterface, die als een betrouwbaar en overzichtelijk Single Point of Truth voor content fungeert.

ADOBE SIGN

Beste documentervaring

GSK

Niet alleen naar aanleiding van wijzigingen in de wereldwijde regelgeving, maar ook met het oog op innovatie moest GSK documenten elektronisch en digitaal gaan ondertekenen. Door de implementatie van Adobe Sign maakt het bedrijf het voor gebruikers eenvoudiger om op elk apparaat en zowel intern als extern documenten op te stellen, te ondertekenen en af te drukken. Om de papierberg – en met name onnodige en verouderde op papieren gebaseerde workflows – terug te dringen, heeft de wereldwijde aanbieder van gezondheidszorgproducten Adobe Sign, Adobe Document Cloud en Adobe Creative Cloud geïmplementeerd. Sinds de beheerde, organisatiebrede uitrol van elektronische en digitale handtekeningen bij GSK is het aantal servicegebruikers toegenomen van 1500 in 2018 naar 5000 in 2019.

GSK