Websitepersonalisatie

Je kunt websitepersonalisatie gebruiken voor het bieden van aangepaste ervaringen aan bezoekers op basis van data over gebruikers en gedragingen. Bied je bezoekers unieke ervaringen, toegespitst op hun behoeften en wensen, in plaats van een statische, breed gerichte ervaring.

Inzicht in de uitdagingen van websitepersonalisatie.


Ook als je de waarde van websitepersonalisatie begrijpt, kunnen uitdagingen je belemmeren bij een succesvolle implementatie.

Geen geschikte personalisatietechnologie.

Geen geschikte personalisatietechnologie.

De invloed van personalisatie meten.

De invloed van personalisatie meten.

Verspreide data.

Verspreide data.

Content en channelmanagement in silo’s.

Content en channelmanagement in silo’s.

Kijk hoeveel voordeel je kunt hebben van websitepersonalisatie.

 

Ondanks personalisatie-uitdagingen kun je een websitepersonalisatiestrategie implementeren die leidt tot meerdere voordelen voor je onderneming en doelgroepen.

Meer informatie ›

Grotere kijkersbetrokkenheid.

Grotere kijkersbetrokkenheid.

Websitegebruikers zullen eerder en langer betrokken raken wanneer je ze gepersonaliseerde content en aanbiedingen presenteert. Naarmate de betrokkenheid sterker wordt, krijg je betere data om een diepere personalisatie te informeren.

Verbeterde klantervaring.

Verbeterde klantervaring.

Gepersonaliseerde content en aanbiedingen zijn voor klanten aantrekkelijker en bieden een betere ervaring, waardoor minder klanten vertrekken, en ze meer tijd op de site doorbrengen.

Meer conversies.

Meer conversies.

Gepersonaliseerde site-ervaringen veranderen leads eerder in klanten met content die zorgt voor meer conversie dan websites met een gewone ervaring.

Verhoogde langetermijnwaarde van klanten.

Verhoogde langetermijnwaarde van klanten.

Door personalisering van de website-ervaring kun je betere klanttevredenheid leveren, vertrouwen winnen en de waarde op lange termijn verhogen.

Adobe kan je helpen.

Adobe kan je helpen.


Met Adobe Target kun je gepersonaliseerde webervaringen testen, targeten, meten en optimaliseren. Hiermee kun je ook publiceren naar desktop- en mobiele apparaten, wat leidt tot een hoger rendement, betere betrokkenheidsmetrics en meer waarde tijdens de hele klantlevenscyclus.


 

Met websitepersonalisatie val je meer op.


Ontdek hoe Adobe de merken van nu helpt om complete gepersonaliseerde ervaringen te creëren.

 

We hebben problemen kunnen aanwijzen waarmee klanten te maken hebben, en we hebben ze opgelost met Adobe Target

“We hebben problemen kunnen aanwijzen waarmee klanten te maken hebben, en we hebben ze opgelost met Adobe Target.”

- Giles Richardson,
Head of Analytics van de Direct Bank, Royal Bank of Scotland

Bij conversies hebben we stijgingen van 17 tot 200 procent gezien.

“Bij conversies hebben we stijgingen van 17 tot 200 procent gezien.”

– Trisha Martinez,
Manager of Digital Marketing Operations, Ford

Veelgestelde vragen over websitepersonalisatie.

Waarom is websitepersonalisatie belangrijk?
Consumenten verwachten gepersonaliseerde ervaringen van nieuwsfeeds, sociale netwerken en videokanalen. Je moet overal aan diezelfde verwachtingen voldoen om klanttevredenheid te behouden en verloop te beperken.

Hoe werkt websitepersonalisatie?
Met geïntegreerde marketingtools lever je een getargete en unieke content aan je klanten. Dat doe je door op regels gebaseerde of geautomatiseerde methoden te gebruiken op basis van door analytics gestuurde metrics en doelgroepprofielen.

Kan personalisatie worden geautomatiseerd?
Ja. Adobe Target biedt mogelijkheden voor geautomatiseerd, zelflerend testen en targeten waarmee A/B-testen naadloos worden uitgevoerd, plus zoekactiegestuurde merchandising en optimalisering van de mobiele ervaring.

Hoe komt het dat personalisatie werkt?
Succesvolle personalisatiecampagnes zijn gebaseerd op anonieme en gecontroleerde data uit tools voor analytics of optimalisatie, partnerdatabases en dataproviders van derden.

Hoe weet ik of personalisatie succesvol is?
Gewoonlijk kun je metrics voor bijvoorbeeld conversie, achtergelaten winkelwagentjes, annulering en doorklikken gebruiken om het succes van je personalisatiecampagne te evalueren. Merken kunnen er ook voor kiezen om uit te gaan van belangrijke prestatie-indicators die passen bij unieke bedrijfsbehoeften.

Hoe kan ik ervaringen personaliseren voor anonieme bezoekers?
Je kunt contextuele data zoals een zoekmachine, doorverwijzingsbron, IP-adres of apparaat gebruiken om ervaringen aan te passen. Toonaangevende oplossingen kunnen anonieme gebruikersprofielen maken vanaf het eerste contact tot en met alle volgende digitale interacties.

Let's talk about what Adobe Experience Cloud can do for your business.

Let's talk about what Adobe Experience Cloud can do for your business.