Omnichannel marketing

Omnichannnel-marketing stimuleert een enkele, voor beide partijen rendabele klantervaring met je merk op digitale en offline kanalen, in plaats van gefragmenteerde, onsamenhangende ervaringen via silokanalen.

Bekijk waar je je bevindt op de volwassenheidsschaal. Start de evaluatie ›

Succesvolle omnichannel marketing wordt niet eenvoudig bereikt.

 

Er zijn meerdere redenen waarom het bieden van een naadloze ervaring aan doelgroepen op digitale en offline kanalen een uitdaging kan zijn.

Onsamenhangende data.

Onsamenhangende data.

Organisatorische en technologische silo's.

Organisatorische en technologische silo's.

Langzame contentcreatie en -implementatie.

Langzame contentcreatie en -implementatie.

Gebrek aan geautomatiseerde marketingrespons.

Gebrek aan geautomatiseerde marketingrespons.

Door een omnichannel ervaring te bieden, kun je voldoen aan de verwachtingen van klanten.

 

Merken die de problemen met betrekking tot het implementeren van een omnichannel strategie met succes het hoofd bieden, leveren betere merkervaringen.

Meer informatie ›

Verbeterde inzichten in klanten.

Verbeterde inzichten in klanten.

Verzamel, orden en analyseer data vanuit al je kanalen, zodat je een beter overzicht krijgt van de voorkeuren, gedragingen en eigenschappen van doelgroepen. Hierdoor wordt de klantwerving versneld.
 

Grotere klantloyaliteit en betere retentie.

Grotere klantloyaliteit en betere retentie.

Dankzij een coherente omnichannel strategie kun je de ervaringen bieden die klanten willen, wat leidt tot een grotere merkloyaliteit, hogere retentiepercentages en een lager klantverloop.

Kortere wervingstijd.

Kortere wervingstijd.

Bouw en stimuleer sneller relaties door silo's te verwijderen en geautomatiseerde, gepersonaliseerde ervaringen in context aan te bieden, waardoor je sneller klantrelaties kunt stimuleren en versterken.

Fantastische ervaringen die leiden tot conversie.

Fantastische ervaringen die leiden tot conversie.

Het creëren van een uniforme, vloeiende ervaring die je klanten verrast en enthousiast maakt, stimuleert een grotere betrokkenheid en leidt tot een groter aantal conversies.
 

Adobe kan je helpen.

Adobe kan je helpen.


Adobe Campaign ondersteunt een omnichannel benadering waarbij je klanten voorop staan, en waarbij overal wordt voldaan aan hun verwachtingen. Door integraties binnen Adobe Experience Cloud, kun je een consistent, uniform en naadloos klanttraject bieden.


Succesvolle merken bieden uniforme ervaringen aan betrokken doelgroepen.

 

Het verbinden van kanalen stroomlijnt de manier waarop merken ervaringen creëren, testen, meten en leveren.

Een omnichannel-benadering van onze klantrelatie is absoluut essentieel.

“Een omnichannel benadering van onze klantrelatie is absoluut essentieel. Sky selecteerde technologieën van Adobe omdat deze van topklasse zijn, voor analytics, campagnebeheer en personalisatie.”
— Rob McLaughlin,
Head of Digital Analytics, Sky

 

Er zitten twee aspecten aan kanaalontwikkeling.

“Er zitten twee aspecten aan kanaalontwikkeling. Ten eerste dient het managementteam een omnichannel overzicht te hebben. [Vervolgens], dienen alle ervaringen…alle brandingactiviteiten uniform te zijn, één enkele ervaring.”
– Thomas Vaarten,
E-Commerce Manager bij A.S. Adventure

Veelgestelde vragen over omnichannel marketing.

Hoe verbeteren we onze omnichannel volwassenheid en worden we een ervaringenbedrijf?
Consolideer data-resources, stem meeting en rapportage op elkaar af en automatiseer marketingprocessen, zodat je volledige marketingorganisatie een optimaal inzicht heeft in je doelgroepen en op een dynamische manier ervaringen kan leveren.

We erkennen dat klanten niet statisch zijn. Hoe kunnen we daarom uitval tijdens het klanttraject vermijden?
Maak gebruik van een marketingplatform dat flexibiliteit biedt dankzij rijke doelgroepinzichten, zodat je verschuivende trends kunt identificeren en je marketingstrategie kunt aanpassen aan veranderende behoeften van je doelgroep, dankzij de mogelijkheid om campagnes te starten, te beëindigen, te pauzeren en te herstarten.

Hoe draagt Adobe bij aan het stimuleren van een omnichannel ervaring?
Adobe Campaign kan data consolideren vanuit kanalen en systemen (CRM, POS) en opnemen in een geïntegreerd klantprofiel. Gebruik profieldata voor het orkestreren van digitale en offline ervaringen die consistent zijn en gericht zijn op de juiste doelgroep.

Kunnen we onze advertentiecampagnes koppelen aan onze andere kanaalcampagnes?
Ja. Adobe Advertising Cloud verbindt campagnebeheer in Adobe Campaign met de programmatische inkoop van advertenties in Advertising Cloud, om zo relevante display-advertenties te bieden die voldoen aan de behoeften op basis van eerdere acties en persoonlijke eigenschappen.

We moeten in real time handelen als we succes willen boeken met onze strategie voor omnichannel marketing. Kunnen jullie ons helpen?
Ja. Dankzij Adobe Campaign kun je op het juiste moment interactief communiceren met je klanten, waarbij je de juiste aanbieding kunt doen op basis van hun gedragingen. Integraties met Adobe Analytics bieden real-time inzichten, zodat je de meest relevante ervaringen kunt bieden in de juiste context.

Hoe optimaliseren Adobe-oplossingen ervaringen om de prestaties te verbeteren voor alle kanalen?
Nauwe integraties binnen Adobe Experience Cloud bieden je inzicht in klantgedrag, en ondersteunen je bij het segmenteren van doelgroepen, het testen en meten van content en aanbiedingen en het dynamisch leveren van geoptimaliseerde ervaringen op verschillende kanalen en apparaten.

Let's talk about what Adobe Experience Cloud can do for your business.

Let's talk about what Adobe Experience Cloud can do for your business.