linear-gradient(90deg, rgba(255,235,227,1) 0%, rgba(251,241,233,1) 43%, rgba(253,165,106,1) 91%, rgba(255,150,84,1) 100%)

B2B-MARKETING

Eén platform om elk stadium van je B2B-funnel te verbeteren.

B2B-inkopers van vandaag zijn digitaalgericht en verwachten dat leveranciers hen begrijpen en hun relevante content aanleveren die op hun branche, rol en voorkeuren is afgestemd. Adobe combineert data, content, het web, commerce, klanttrajecten en analytics in de uitgebreidste B2B-marketingoplossingen van dit moment.

Overzicht bekijken

Bekijk de Adobe-oplossingen die eersteklas B2B-marketing mogelijk maken.

REAL-TIME CONTACT- EN ACCOUNTPROFIELEN

Maak contact-, inkoopgroep- en accountprofielen volledig.

De in real-time samengevoegde contact- en accountprofielen van Adobe geven een volledig beeld van elke account, zodat je de juiste segmenten kunt samenstellen en profieldata binnen campagnes kunt activeren.

Geïntegreerd klantprofiel. Koppel en normaliseer online, offline en pseudonieme klantdata om complete B2B-profielen voor contactgegevens en accounts te maken.

• Klantenwerving. Krijg toegang tot data uit eerste, tweede en derde hand én privacyveilige partnerdata om waardevolle doelgroepen bij premium uitgevers vast te stellen en te bereiken zonder afhankelijk te zijn van uit de gratie geraakte cookies.

Geoctrooieerde data-governance. Stel beleidsregels rond klantdata op en pas ze toe om verantwoordelijke marketing te waarborgen en ervoor te zorgen dat de privacy en voorkeuren van de klant worden gerespecteerd.

Volledigheid van inkoopgroepen. Meet de volledigheid van de inkoopgroep binnen Adobe Journey Optimizer – B2B Edition.

Hiatenanalyse voor contactgegevens. Stel snel hiaten in je inkoopgroepen vast en inventariseer welke rollen je binnen je doelaccounts moet krijgen met Journey Optimizer – B2B Edition.

Meer informatie over Real-Time CDP

Meer informatie over Journey Optimizer – B2B Edition

CREËER EN LEVER CONTENT

Verbeter de volledige contentcreatie en -aanlevering met de kracht van generatieve AI.

Adobe biedt een end-to-end-oplossing die je content supply chain versnelt en stroomlijnt met behulp van generatieve AI en intelligente automatisering. Daarmee kun je de contentcreatie schalen, de flexibiliteit verbeteren, de introductietijd verkorten en het rendement op je content verhogen.

 • Workflow en planning. Creëer verbonden en transparante workflows binnen je hele content-lifecycle. Zet teams op, wijs resources toe en versnel goedkeuringsprocessen.
 • Contentcreatie en -productie. Transformeer creatief werk met generatieve AI- en samenwerkingstools die in de creatieve applicaties van je teams zijn geïntegreerd. Laat marketeers merkspecifieke content combineren en afstemmen op doelgroepen of kanalen.
 • Assetmanagement. Centraliseer en beheer assets in je hele organisatie. Teams kunnen content vinden, delen en verspreiden en verbinding maken met downstream tools om content sneller op de markt te brengen.
 • Levering en activering. Lever content naadloos aan elke stap binnen het klanttraject. Activeer afbeeldingen, video, documenten en rich media in alle kanalen, waaronder het web, e-mail, webinars en apps.
 • Rapporten en inzichten. Verhoog het rendement op je content door het contentgebruik en de contentprestaties in de markt inzichtelijk te maken. Op intuïtieve dashboards kun je inzichten verzamelen op kenmerkniveau (kleur, trefwoord, afbeeldingsachtergrond, enzovoort), op assettype en op paginaniveau, zodat je een volledig beeld van de contentprestaties hebt.

Meer informatie over de content supply chain

WEB EN COMMERCE

Sneller interessantere websites en digitale storefronts.

Creëer boeiende digitale ervaringen op maat voor het web, mobiele apparaten en apps om de interesse te verhogen.

 • Websiteprestaties. Verhoog de Lighthouse-scores, verbeter de SEO-ranking en lever meer responsieve pagina's om klanten geïnteresseerd te houden.
 • Schrijf en publiceer pagina's. Laat marketeers in een visuele editor of in vertrouwde tools zoals Microsoft Word of Google Docs pagina's maken en bijwerken, zodat ze websites en apps kunnen personaliseren.
 • Testen en optimalisatie. Krijg ingebouwde tools waarmee marketeers snel kunnen experimenteren en de interesse kunnen verhogen.
 • E-commerce voor B2B. Implementeer snel storefronts die zijn gelokaliseerd voor het merk, de catalogus, het land en de valuta, en houd vanuit één interface zicht op al je marketplaces.
 • Selfserviceportalen. Geef klanten catalogi, prijzen en selfserviceportalen voor een naadloos bestelproces en eenvoudig accountbeheer.
 • Meerdere merken. Verbind klanten met de storefront of het klantenportaal voor een of meer merken over de gehele wereld.

Meer informatie over Experience Manager Sites

Meer informatie over Commerce

LEADMANAGEMENT EN TRAJECTORKESTRATIE

Complete campagnes om je pijplijn samen te stellen en vooruit te helpen.

Zet je klantdata en aangepaste content aan het werk in meerdere verbonden campagnes. Of het nu gaat om een gericht vraagontwikkelingsprogramma of een complexe progressiecampagne, marketeers en verkoopteams hebben de tools om leads te creëren en te beheren, accountspecifieke marketingplannen aan te sturen en klanttrajecten voor meerdere persona's op te zetten.

 • Marketingautomatisering. Lanceer campagnes snel met kant-en-klare sjablonen of repliceer goed presterende campagnes om snel te schalen.
 • Leadmanagement. Gebruik Adobe Marketo Engage om de verkoopafdeling kansrijke leads te geven met aanpasbare leadscoremodellen, cross-channel nurturingcampagnes en interactietracking waarbij de verkoopafdeling automatisch bericht krijgt als klanten interesse tonen.
 • Conversationele marketing. Trek klanten aan met real-time gesprekken op webpagina's, op landingspagina's en in webinars met Adobe Dynamic Chat.
 • Management van inkoopgroepen voor accounts. Identificeer en maak inkoopgroepen binnen je doelaccounts en stel aangepaste trajecten voor elke inkoopgroeprol samen. Wijs scores aan de algehele interactie van afzonderlijke leden binnen de inkoopgroep toe om inzicht te krijgen in en actie te ondernemen op hun intentie.
 • Door generatieve AI aangestuurde e-mail en chat. Genereer aangepaste, door AI aangestuurde e-mailberichten en chatgesprekken voor elke inkoopgroeprol en -status – allemaal met de toon die bij je merk en de koperspersona past.

Meer informatie over Journey Optimizer – B2B Edition

Meer informatie over Marketo Engage

INZICHTEN, ATTRIBUTIE EN OPTIMALISATIE

Nauwkeurige marketing met cross-channel inzichten en attributie.

Marketeers moeten inzicht hebben in de gedragingen en veranderende voorkeuren van kopers. Tegelijkertijd moeten ze weten hoe hun marketing in de verschillende kanalen presteert, zodat ze campagnes en content kunnen aanpassen. Adobe helpt je om deze inzichten te genereren, aangepaste trajecten voor inkoopgroepen en accountsegmenten te maken, en de feedback te geven om te blijven optimaliseren.

 • Webanalytics. Verzamel streaming webdata en meet de navigatiepatronen van klanten, de traffic-bronnen, en de interactie met je content en pagina's. Weet wie je website bezoekt en wat de interesse en conversie verhoogt met Adobe Analytics.
 • Trajectinzichten. Stel vast welke cross-channel interacties tot upsells en cross-sells leiden door het doelgroepgedrag en de content- en kanaalprestaties te meten met Customer Journey Analytics.
 • Prestatierapporten maken en delen. Bekijk en analyseer prestatiedata met kant-en-klare, in-app dashboards en aangepaste rapporten op basis van elke gewenste business-intelligence-tool en vul data aan en/of deel de resultaten met Adobe Experience Platform.
 • AI-modellen voor attributie. Zorg voor een nauwkeurigere attributie van de omzet aan klantcontactpunten door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde AI-modellen voor B2B-attributie. Gebruik de informatie om accuratere prestatiescores voor die contactpunten te ontwikkelen met Marketo Measure.

Meer informatie over Customer Journey Analytics

Meer informatie over Marketo Measure

Ontdek hoe klanten succes boeken met B2B-marketing en Adobe.

“We wilden dit al heel lang. Onze visie was om als één bedrijf intuïtieve, eenvoudige klantervaringen te creëren, maar daarvoor ontbrak het ons – tot nu – aan de technische mogelijkheden.”

Monica Koedel, Senior Director, Digital Customer Experience, Cisco

Het verhaal van Cisco lezen