Breakouts

Customer Journey Analytics: de omnichannel toekomst van Adobe Analytics

Trevor Paulsen, Jen Lasser – Adobe

Stel je eens voor dat je met Adobe Analytics het hele klanttraject zou kunnen onderzoeken en begrijpen – van mobiele app tot callcenter tot de uiteindelijke aanschaf en verder. Stel je dan eens voor dat deze analyse een onbeperkte nauwkeurigheid en flexibiliteit heeft, waarbij uitvoerig wordt gekeken naar het gedrag van individuele gebruikers of cookie-ID’s en waarbij een onbeperkt aantal dimensies wordt gebruikt. Deze wensdroom komt nu uit, dankzij de nieuwe voorzieningen van Customer Journey Analytics. Voor het eerst kun je nu cross-channel data samenvoegen en analyseren en deze informatie naar boven halen in Adobe Analytics Analysis Workspace, zodat deze voor duizenden van je collega’s toegankelijk zijn. Krijg als eerst een voorproefje van hoe de nieuwe Customer Journey Analytics-toolkit gebruiksscenario’s aankan waar je al jaren van droomt, en zie de toekomst van Adobe Analytics.

Tijdens deze sessie:

  • Leer je wat Customer Journey Analytics is en hoe het zich verhoudt tot de kernvoorzieningen van Adobe Analytics.
  • Ontdek je best practices voor het inrichten van Customer Journey Analytics en het koppelen daarvan met Adobe Experience Platform-tools, zoals Query Service en Data Science Workspace.
  • Leer je stapsgewijs oplossingen voor belangrijke analysevraagstukken waar je al jaren om zit te springen.
  • Krijg je een voorproefje van toekomstige releases die je customer intelligence naar een hoger niveau zullen tillen.

Gerelateerde content bekijken

Verkennen


Bekijk de keynotes, toekomstige innovaties en belangrijkste aankondigingen van Summit Live.

Innovatietrajecten


Volgende stappen


Ontdek Adobe Experience Cloud.

Alles wat je nodig hebt voor geweldige klantervaringen – van door AI gestuurde analytics tot en met grootschalige contentoptimalisatie.

CXM-DRAAIBOEK

Stel een draaiboek samen voor de klantervaring.