now reading
  • 1 5 innovatieve voorbeelden van augmented reality in actie.
next up

5 innovatieve voorbeelden van augmented reality in actie.

De emotionele verbinding die mensen met merken maken via gezichtsvermogen, geluid en beweging zijn onmiskenbaar. We hebben het gezien met televisie en digitale video. Maar naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, bewegen klantervaringen zich juist verder weg van wat mensen zien, naar een betrokkenheid in de merkervaring zelf. 

Eén technologie die het landschap echt verandert, is augmented reality (AR), waarbij een beeld over het perspectief van een gebruiker op de echte wereld wordt gelegd en dit wordt verbeterd met geluid, aanraking en zelfs geur. AR laat de grenzen van de realiteit vervagen.

Naarmate consumenten ontvankelijker worden voor AR-ervaringen, proberen ook organisaties geschikte gebruiksscenario's te bedenken. De belofte? Breng een gebruiker in een boeiende AR-omgeving die meerdere menselijke zintuigen aanspreekt, en je krijgt een weergaloos niveau van betrokkenheid.

Hoewel AR nog in de kinderschoenen staat, zijn hier vijf organisaties die, volgens ons, laten zien hoe AR op een dag de wereld zal veranderen.

Pepsi MAX

PepsiCo haalde onlangs een grap uit bij Londense forenzen met een door AR mogelijk gemaakte weergave van een bushalte. Reizigers zagen een sluipende tijger, een neerstortende meteoor en een tentakel van een alien die mensen van de straat plukte. Een beschrijving doet geen recht aan het programma. Kijk zelf maar:

Amerikaanse landmacht

Het Amerikaanse leger geeft soldaten een beter beeld van de situatie door het gebruik van AR-technologie. De techniek, die “Tactical Augmented Reality” (TAR) heet, is in feite een oogstuk waarmee soldaten hun positie en die van anderen precies kunnen bepalen: vrienden en vijanden.

TAR zal op een dag de nachtbrillen vervangen, omdat soldaten hiermee ook in het donker kunnen zien. TAR zal ook het draagbare GPS-systeem vervangen dat soldaten nu dragen om ongeveer te weten waar ze zijn. Het oogstuk is draadloos verbonden met een tablet die soldaten om hun middel dragen, en het is ook draadloos verbonden met een thermische plaats op hun geweren. En dit is nu zo geweldig: als een soldaat zijn of haar wapen richt, is het beeld van het doel, plus andere details zoals de afstand tot het doel, zichtbaar door het oogstuk. https://www.youtube.com/watch?v=x8p19j8C6VI

 

Acura

Deze maand zond Acura een livestream uit van een AR-race met zijn 2018 TLX Sedan. Vanachter het stuur van het nieuwste Acura-model streden vier influencers in de AR-ervaring “What a Race” om de snelste algehele tijd tijdens individuele ritten van drie rondes.

Elke ronde activeerde een nieuwe AR-rit die de bestuurder en het Facebook Live-publiek konden zien, met een unieke reeks beelden en obstakels die de Acura TLX A-Spec met precisie moest zien te overwinnen. Camera’s op de helmen van de bestuurders zorgden ervoor dat de kijkers midden in de actie zaten. Elke bestuurder had een speciaal gebouwde racehelm met AR-technologie in een extra brede visor, waardoor ze een ongeëvenaarde visuele HD-ervaring van 180 graden in volledige kleuren hadden. De helmen waren verbonden met een computer op de achterbank die de hoogwaardige rendering bood die nodig was om de ervaring soepel en visueel scherp te laten verlopen bij hoge snelheden – allemaal mogelijk gemaakt door de Acura TLX.

 

Disney

Al in 2015 ontwikkelde Disney Research technologie waarmee personages uit kleurboeken in 3D verschenen als ze werden gekleurd. Waarom nemen we dit oudere voorbeeld op in ons overzicht? Omdat het zo'n simpele toepassing is, maar laat zien dat AR het potentieel heeft om een onderdeel van het dagelijks leven te worden. Bekijk de demo:

 

L’Oréal

L’Oréal werkte samen met Perfect Corp. om de make-upcollecties van het merk te integreren in de YouCam Makeup-app, een vondst die de manier uitdaagt waarop consumenten traditioneel altijd schoonheidsproducten hebben ontdekt, uitgeprobeerd en gekocht.

Onderzoeken laten zien dat de mogelijkheid om iets te testen, essentieel is voor de huidige shopper van schoonheidsproducten, vooral in de millennialgeneratie, die is geobsedeerd met omlijning, strobing en kleurcorrectie. Het partnerschap tussen L’Oréal en Perfect Corp plaatst iPads op de toonbanken van verkopers van schoonheidsproducten, maar biedt consumenten ook de mogelijkheid om gemakkelijk thuis of onderweg make-up aan te brengen.

Momenteel heeft de app 64 virtuele schoonheidslooks voor fans in de VS, India, Mexico en Rusland. Elke ‘look’ bevat een verzameling L’Oréal Paris-producten die gebruikers via de app kunnen aanschaffen, wat een unieke rodeloper-schoonheidservaring biedt dankzij AR-technologie.

BONUS: bekijk de video hieronder van Google, die voorspelt hoe de wereld eruit zal zien als alomvattende technologie zoals VR en AR meer ingebed raken in ons dagelijks leven. Te gek, toch?


DE VOLGENDE STAPPEN