Contentsnelheid

Als je klaar bent om van marketeer over te stappen naar ervaringenbouwer, ben je aan het juiste adres. Hier kun je je onderdompelen in een geselecteerde verzameling studiematerialen, onderverdeeld in zes lessen. Leer hoe je uiterst relevante, eenvoudig aangepaste en zorgvuldig getimede content kunt leveren: sneller dan ooit tevoren.

Voordat T-Mobile de ‘uncarrier’ werd, waren ze een van de vele providers die streden om een stukje van de marktkoek. Toen haalden ze een stunt uit die de industrie op zijn kop zette: ze stopten met contracten en telefoonsubsidies en richtten zich op het leveren van de ervaringen die klanten willen.

Die stoutmoedige stap werpt zijn vruchten af. Onder de begeleiding van ervaringenbouwer Giles Richardson draait alles bij het bedrijf nu om de klantervaring: digitale oplossingen om ervoor te zorgen dat content op het juiste moment bij de juiste mensen terechtkomt. “Contentsnelheid wordt steeds belangrijker bij T-Mobile,” zegt Richardson. Ze geven steeds meer mensen in het bedrijf de kans om ervaringen live te creëren en te leveren.

Giles Richardson

We work at an incredible pace, launching stuff and iterating very, very quickly. We’re able to pivot really rapidly, where we take a concept, rough it out, and get it into production in a scary, small amount of time.”
— Giles Richardson, Former Global Director of Marketing, T-Mobile


Leer deze marketingtruc om hetzelfde te doen voor jouw bedrijf.

We hebben studiemateriaal voor klantervaringen onderverdeeld in zes lessen. Pas alles wat je geleerd hebt toe op je huidige situatie en duik er dieper op in bij de volgende les.

 

01 | Leg de basis.

Volgens IDC staat 85 procent van de bedrijven onder druk om hun assets sneller te creëren. 71 procent creëert zelfs meer dan 10x zoveel assets om te voldoen aan de klantvraag om JIT-ervaringen (Just-In-Time) die over schermen, kanalen en geografische locaties stromen.

T-Mobile voelde diezelfde druk en wist dat ze hun basis moesten uitbreiden om te kunnen voldoen aan de eisen van een ervaringenbedrijf. Sinds de implementatie van een DAM (Digital Asset Management) kunnen ze hun content ontdekken, beheren, creëren, personaliseren en de prestaties meten op schaal en snelheid. Alleen door het leggen van een dergelijke basis ben je straks klaar om jezelf onder te dompelen in de technieken en tools die contentsnelheid aansturen.

Ontdek hoe het juiste systeem je helpt om content die voor elk kanaal is gecreëerd, te gebruiken om ervaringen aan te sturen in de hele klantreis.

Pijl

Become a content  speed demon
Rapport lezen (7-10 min.)

Pijl

“Het soort digitale ervaringen dat onze klanten wil zien, wordt steeds moeilijker te bereiken. De verwachtingen zijn hoger dan ooit en stijgen met de dag.”

— Giles Richardson


 

02 | Voeg DAM-mogelijkheden toe.

Als mobiele aanbieder is het leveren van boeiende mobiele ervaringen een topprioriteit voor T-Mobile. Daarom stond ondersteuning voor responsief ontwerp hoog op T-Mobile’s lijst met mogelijkheden. Als je échte contentsnelheid wilt bereiken, moet je ook meerdere kanalen kunnen beheren, workflows stroomlijnen, personalisatie perfectioneren en inzichten opdoen om je prestaties te verbeteren. Een gloednieuw DAM-platform (Digital Asset Management) kan je bij al die dingen helpen.

Ontdek de zeven cruciale capaciteiten voor een DAM om te voldoen aan de eisen van klanten voor content op alle kanalen.

Pijl

Digital Asset Management biedt meer dan alleen beheer
Meer informatie (5-7 min.)

Doel 4 | Verken de mogelijkheden.

 


 

03 | Krijg de tools onder de knie.

Je wilt graag boeiende digitale ervaringen, emotionele verbindingen en persoonlijke trajecten bieden aan elke klant. Maar het is simpelweg onmogelijk om dat handmatig te doen. Met de juiste tools kun je je vaardigheden toepassen op ingrijpende en originele manieren.

Een DAM biedt de essentiële toolset waarmee je team productiever en veiliger kan werken en waarmee een rijke, relevante content sneller over alle kanalen kan stromen. Je hebt bovendien feedback en inzicht nodig voor de reacties van je doelgroepen (hoe je assets worden gebruikt en welke ervaringen goed werken), zodat je je voortdurend kunt blijven richten op de optimale respons.

 

Leer hoe een DAM workflows, automatisering, beveiliging en personalisatie kan verbeteren om de levering van gedenkwaardige digitale ervaringen te versnellen.

Pijl

Conquer the Content Deluge
Artikel lezen (7–10 min.)

“We hebben een reeks tools waarmee we kunnen begrijpen welke delen van de ervaring niet werken. Vervolgens kun je die issues in real-time oplossen.”

— Nicholas Drake, Senior VP, Digital Transformation, T-Mobile


 

04 | Leer van de leiders.

Naast het inspirerende werk dat T-Mobile doet, zijn er nog andere fantastische voorbeelden van allerlei soorten industrieën die je kunnen helpen om je content te verbeteren.

Ze hebben zichzelf een aantal doelen gesteld om dat te bereiken, waaronder een vernieuwing van hun online bankierplatform. De twee belangrijkste tools die bijdragen aan hun succes, zijn Adobe Experience Manager, dat de snelheid van het leveren van ervaringen verhoogt, en Adobe Analytics, dat ervoor helpt zorgen dat elke klant de ervaring krijgt die voor hem of haar het nuttigst is.

Evalueer DAM-oplossingen aan de hand van Forresters rapport over 30 criteria.

Pijl

The Forrester Wave™: Digital Asset Management for Customer Experience, Q2 2018
Forrester-rapport lezen (7–10 min.)

Doel 4 | Verken de mogelijkheden.

   


 

05 | Leer van de leiders.

Naast het inspirerende werk dat T-Mobile doet, zijn er nog andere fantastische voorbeelden van allerlei soorten industrieën die je kunnen helpen om je content te verbeteren.

De digitale ervaringen die klanten willen, worden steeds moeilijker te realiseren. De verwachtingen zijn torenhoog. En als je duizenden assets hebt, is het lastig om de juiste assets te vinden en te delen, er samen met anderen aan te werken en snel om te schakelen, terwijl je tegelijk moet zorgen dat je content er altijd schitterend uitziet. Een DAM-systeem (Digital Asset Management) kan het verschil maken. Zo’n systeem kan je helpen je mensen, je assets en je klanten met elkaar te verbinden.

Kijk hoe drie opinieleiders en wegbereiders hun contentsnelheid hebben verhoogd en zo de verwachtingen van hun klanten hebben overtroffen.

Pijl
Leer van leiders.

 

06 | Bewijs de bedrijfswaarde.

Het ultieme bewijs is de reactie van je doelgroepen. Maar voordat je kunt bewijzen dat je gepersonaliseerde campagnes kunt leveren met adembenemende snelheid, moet je je training afronden: een business case bouwen die de ROI van de investering in een DAM laat zien.

Zo meldt IDC een gemiddelde besparing van 3,17 miljoen dollar per jaar per organisatie in de loop van drie jaar (10.838 per Experience Manager Assets-gebruiker). Voor T-Mobile zat het bewijs in het grotere doorklikpercentage en de hogere gemiddelde bestelwaarde, en in hun pijlsnelle stijging van onderaan naar bovenaan in de JD Power and Associates’ Wireless Customer Care Performance-beoordeling voor full-service mobiele aanbieders.

Je kunt beginnen met leren hoe bedrijven sneller hun waarde hebben gecreëerd, risico op achterhaalde en impopulaire assets hebben verminderd en hun ROI hebben verhoogd. Zorg ervoor dat je let op de aanzienlijke winst die ze hebben behaald in contentsnelheid, time-to-market en teamproductiviteit.

Ontdek hoe Experience Manager Assets organisaties helpt hun contentsnelheid en ROI te vergroten.

T-Mobile heeft zijn doorklikpercentage voor telefoons verhoogd met wel 16%, en hun gemiddelde bestelwaarde met 56%.


Giles Richardson

Over de ervaringenbouwer

Giles Richardson

Iedereen die met Giles Richardson heeft gewerkt, zal je vertellen dat hij vooruit denkt. Proactieve director. Inspirationele manager. En enthousiast zeiler. Giles heeft de laatste 15 jaar gewerkt in datagestuurde meting, optimalisatie en personalisatie van de digitale ervaring. Bij de Royal Bank of Scotland was hij het brein achter het enorm succesvolle programma Digital DJs, dat data en tools in de handen van marketeers legde om digitale trajecten te creëren. T-Mobile zag wat hij deed en vroeg hem om zijn vaardigheden als ervaringenbouwer in te zetten in Seattle, een plaats waar hij zich nu goed thuisvoelt.

Adobe kan je helpen

We hebben de automatisering en de slimme tools die je nodig hebt om uiterst relevante, eenvoudig aangepaste en zorgvuldig getimede content te leveren: sneller dan ooit tevoren.

Contentmanagement

test

Laat het hier niet bij. Leer nog een marketingtruc.

Nu je een ervaringsbasisexpert bent, wordt het tijd om een nieuwe marketingtruc te leren. Maak hieronder een keuze en baan je dan een weg door de verzameling handleidingen, video’s, inspirerende artikelen en nog meer: allemaal gemaakt en geselecteerd door de experts van Adobe om jou te helpen een ware ervaringenbouwer te worden.


Ervaringsbasis

Ervaringsbasis

Lever duizenden persoonlijke ervaringen met een uniforme, cloudgebaseerde ervaringsbasis.

Campagneorkestratie

Campagneorkestratie

Wees overal aanwezig waar je klanten zijn — met een consistente merkervaring.

Customer intelligence

Customer intelligence

Zet realtime klantinzichten om in acties die resultaat hebben.

Personalisatie

Personalisatie

Doe elke klant versteld staan met zeer gepersonaliseerde ervaringen.

Aanmelding en communicatie

Aanmelding en communicatie

Maak je aanmeldingsformulieren en aanvragen eenvoudig voor iedereen.