Databasissysteem

Koppel je data aan elkaar om op grote schaal personalisatie te bieden.

Adobe helpt bedrijven om data te bundelen, systemen te integreren en workflows te vereenvoudigen, zodat ze op grote schaal real-time gepersonaliseerde klantervaringen kunnen aanbieden.

Koppel je data aan elkaar om op grote schaal personalisatie te bieden.

Integreer en stroomlijn workflows om direct inzichten te krijgen

Klanten verwachten tegenwoordig dat bedrijven de gewenste ervaringen van nú bieden, niet die van tien minuten geleden. Hiervoor is een IT-infrastructuur nodig die alle afdelingen – van sales en marketing tot en met de klantenservice – real-time klantdata geeft waar ze actie op kunnen ondernemen.

Leer de basis van het bouwen van een CXM-databasissysteem.

Snelle data-integratie

Centraliseer, normaliseer en beheer data in verschillende systemen en kanalen, ongeacht de bron.

Real-time profielen op grote schaal

Koppel uiteenlopende klantdata aan elkaar en voer ML-modellen uit op de plek waar de data is opgeslagen om in een paar milliseconden bedrijfsbrede klantprofielen te genereren.

Vereenvoudigde werkprocessen

Vereenvoudig workflows door middel van een operationeel en analytisch totaalsysteem dat te integreren is met bestaande tech-stacks en applicaties van derden.

Minder vertraging, snellere activatie

Minder vertraging om gepersonaliseerde klantervaringen aan te leveren wanneer het telt: in real-time.

Het databasissysteem om de ervaring van nu te bieden

Bouw een IT-infrastructuur die informatie in real-time en uit elke bron – van Adobe of een andere aanbieder – integreert, datasilo's afbreekt en klantprofielen aanlevert die elke afdeling kan gebruiken om eenvoudige, innovatieve en prachtige ervaringen te creëren.

Zinvolle data

Zinvolle data

Verzamel cross-channel data

Bouw een basissysteem dat onmiddellijk data uit elke bron – van Adobe of een andere aanbieder – in zich opneemt om gepersonaliseerde, schaalbare, real-time klantervaringen te creëren.


Alle klantgegevens bij elkaar

Centraliseer, normaliseer en beheer op een veilige manier klantdata die van verschillende systemen afkomstig zijn om een holistisch beeld van de klant aan te leggen: een beeld dat elke afdeling in een mum van tijd kan opvragen om real-time klantinteractie mogelijk te maken.


Zie mensen, niet alleen profielen

Zie mensen, niet alleen profielen

Sneller diepere inzichten in trajecten

Stel in een handomdraai duidelijke, verrijkte, privacyklare profielen met context samen met behulp van machine learning en multichannel, multiplatform analyses.


Democratiseer de data

Genereer real-time klantprofielen die alle afdelingen onmiddellijk kunnen opvragen en in de hele organisatie als basis voor klantinteracties kunnen gebruiken.


Meer informatie over datagestuurde klantinzichten.
Nu bekijken

Verkort en vereenvoudig complete workflows

Verkort en vereenvoudig complete workflows

Snellere integratie, vereenvoudigde workflows

Een goed afgestemd operationeel en analytisch systeem dat te integreren is met bestaande én toekomstige IT-investeringen om een snel, symbiotisch betrokkenheidssysteem te creëren.

Verzamel, analyseer en voorspel

Verkort het traject van data tot inzichten. Gebruik vervolgens AI om modellen te testen, aan te passen en te trainen waarmee je op grote schaal gepersonaliseerde en zinvolle ervaringen kunt aanbieden.

Lever snel ervaringen zonder merkbare vertraging

Lever snel ervaringen zonder merkbare vertraging

Gestroomlijnde systemen die kunnen communiceren

Geoptimaliseerde workflows zorgen ervoor dat je systemen in real-time kunnen reageren op apparaten en in kanalen die weinig vertraging kennen, zoals mobiele apps en kiosken.

Breid je tech-stacks uit en schaal op

Ontwikkel klantervaringsapplicaties met componenten die via open API's met bestaande tech-stacks kunnen worden geïntegreerd.

Schermafbeelding Forrester-rapport
Forrester-logo

De basis van real-time klantervaringen

Lees waarom Forrester ons heeft uitgeroepen tot een van de leiders op het gebied van digitale-ervaringenplatforms.

Deze bedrijven leveren gepersonaliseerde ervaringen aan miljoenen mensen

Wat kan Adobe nog meer doen voor jouw bedrijf?