Experience League

Als je klaar bent om van marketeer over te stappen naar ervaringenbouwer, ben je aan het juiste adres. Hier kun je je onderdompelen in een geselecteerde verzameling studiematerialen, onderverdeeld in zes lessen. Laat je inspireren door het verhaal van meester-ervaringenbouwer Kamran Shah. En leer duizenden persoonlijke ervaringen te leveren met een uniforme, cloudgebaseerde ervaringsbasis.

Verbindingen zijn alles. Vraag het maar aan Kamran Shah, voormalig director van Corporate Marketing bij Silicon Labs en meester-ervaringenbouwer. Silicon Labs helpt bedrijven en mensen verbinding maken met het Internet of Things. Dus toen ze moeite hadden om verbinding te maken met hun eigen klanten in het tempo of op de schaal die ze wilden, wist Shah dat ze hulp nodig hadden.

“Als je geweldige producten hebt, willen mensen je ervaren,” zegt Shah. Maar hij weet ook dat je die ervaringen moet leveren op een betekenisvolle en goed-getimede manier.

Daarom liet hij het bedrijf overstappen op een moderne digitale basis. Deze biedt diepgaande klantinzichten en geeft marketeers de mogelijkheid daar direct actie op te ondernemen. Het bedrijf kan nu duizenden gepersonaliseerde ervaringen bieden aan allerlei soorten klanten, in industrieën van IoT tot industriële automatisering tot de auto-industrie.

Leer deze marketingtruc om voor jouw bedrijf hetzelfde te doen.

We hebben studiemateriaal voor klantervaringen onderverdeeld in zes lessen. Pas alles wat je geleerd hebt toe op je huidige situatie en duik er dieper op in bij de volgende les.

 

 

01 | Boei je doelgroep.

Je doelgroep kan behoorlijk wispelturig zijn. Hun aandachtsboog is kort. Als je ze betrokken wilt houden, moet je handig cross-channel ervaringen leveren die zo opvallend en persoonlijk zijn dat je doelgroep er wel voor moet vallen. Succes betekent dat je je de kunst van het leveren van dynamische content eigen moet maken. Een krachtig CMS (Content Management System) – een met dynamisch tagbeheer en AI – is de essentiële tool waarmee je erin slaagt om een consistente contentflow te maken die je doelgroepen verbindt en boeit.

Bestudeer voorbeelden van vooraanstaande bedrijven en leer hoe je content kunt beheren en klanten kunt aantrekken.

Pijl

Content for Everyone: How to Build Fluid Experiences
Artikel lezen (7–10 min.)

Pijl

 “Met een geïntegreerd DAM- en tagbeheersysteem heb je iets heel krachtigs in handen. De tagvoorzieningen voor onze content vormen de hoeksteen van ons succes.”

— Kamran Shah, Director, Corporate Marketing, Silicon Labs


02 | Lever gepersonaliseerde ervaringen op schaal.

Dankzij nieuwe technologieën is het makkelijker dan ooit om elke klant een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Nu de verwachtingen van klanten steeds blijven stijgen, is het een must voor elk bedrijf dat competitief wil blijven. Het goede nieuws is dat je met het juiste CMS en de juiste training kunt leren om continue content te leveren die relevant, aantrekkelijk en sterk getarget is.

Leer ervaringen te schalen door uniforme klantprofielen, meer personalisatie en cross-channel consistentie.

Pijl
Pijl
Lever persoonlijke ervaringen op schaal.

03 | Breng marketing en IT samen.

Er gebeuren verbazingwekkende dingen wanneer je je content effectiever en efficiënter kunt maken, beheren en leveren. Het marketingteam van Silicon Labs kan nu wijzigingen aanbrengen die vroeger door IT werden gedaan, wat de productiviteit aan beide kanten van het bedrijf verhoogt. Met een nieuw CMS kun je sneller content leveren door de samenwerking tussen marketing en IT te koesteren. Je komt bovendien verder op je pad van marketeer naar ervaringenbouwer.

 

Bekijk de beschikbare gewone soorten CMS en ontdek waarom een hybride CMS de dingen voor marketing en IT makkelijker maakt.

Pijl

Content Management for Everyone
Artikel lezen (7–10 min.)

“Dankzij de manier waarop we de onderdelen hebben gebouwd, kan het marketingteam reageren op een behoefte van een bedrijfsafdeling en binnen 10 minuten een verandering operationeel hebben.”

— Kamran Shah, Director, Corporate Marketing, Silicon Labs


 

04 | Kies het juiste CMS.

Investeren in een CMS is een behoorlijke commitment. Als je het niet goed voor elkaar krijgt, kan dat belangrijke consequenties hebben, voor jou en je organisatie. Maar maak je geen zorgen, je kunt het. Begin met het vaststellen van je prioriteiten. Een van de dingen die Shah zocht, was bruikbaarheid. Hij had een CMS nodig dat was ontworpen met het oog op de marketeer, zodat die kon zorgen voor eenvoudige verbeteringen in het ontwerp zonder IT-resources te belasten.

Gebruik deze kopershandleiding om je te helpen bij de verdere evaluatie van je keuzes, en blijf intussen doorgaan met je training. Aan het eind heb je de antwoorden die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Ontdek waar je op moet letten bij een CMS, zoals omni-channelaanlevering, personalisatie en andere mogelijkheden.

Pijl

How to Select the Right Content Management System
Artikel lezen (7–10 min.)

“Ik denk dat de aanpak van een geïntegreerd platform, dat data in het gehele systeem deelt, echt belangrijk is.”

— Kamran Shah, Director, Corporate Marketing, Silicon Labs


 

05 | Leer van de leiders.

Er valt veel te zeggen voor het kijken naar anderen om inspiratie en instructies op te doen.

Laat je niet alleen inspireren door wat ervaringenbouwers als Kamron Shah hebben bereikt, maar ook door hoe ze dat hebben gedaan. De tools die ze gebruiken, zijn net zo belangrijk als de tactieken. Door de volledige suite van Adobe-producten te gebruiken kan Silicon Labs beter begrijpen wat hun klanten willen, ze effectiever benaderen en diepgaandere relaties creëren. Andere leidende bedrijven hebben hetzelfde gedaan.

Ontdek hoe zes fantastische marketeers bezig zijn hun strategieën voor het leveren van geweldige ervaringen opnieuw uit te vinden.

Pijl

Six Brands Set Their Content Free
Artikel lezen (7–10 min.)

Leer van leiders.

 

06 | Lever bewijs van prestaties.

“Als je naar binnen kunt gaan en de C-suite kunt vertellen: ‘We hebben deze prachtige campagnes uitgevoerd met al deze integratie en al dit geweldige ontwerpwerk, maar we hebben deze maand ook nog meer kits weten te verkopen,’ dan is dat het ultieme succes,” zegt Shahs collega Dierdre Walsh, director van marketing en communicatie bij Silicon Labs.

Het bedrijf zag de conversie groeien met 15 procent dankzij siteontwerp, en ze zagen het verkeer toenemen met wel 87 procent op sommige gebieden.

Als je je CMS-keuzes evalueert, zoek dan naar bewijs dat je investering ook zoveel zal opleveren. Dat zal het niet alleen makkelijker maken om interne stakeholders te vinden, maar het helpt ook je carrière vooruit als je bewijst dat je je ROI-verwachtingen kunt halen.

Kijk hoe organisaties hogere ROI’s halen door consistentere digitale ervaringen te creëren en te leveren.

Pijl

The Business Value of Adobe Experience Manager Sites
Artikel lezen (7–10 min.)

Leer van leiders.

Kamran Shah
Redtag

Over de ervaringenbouwer

Kamran Shah

Ontmoet Kamran Shah, houder van 19 octrooien, raadslid van diverse non-profitinstanties, en een enthousiaste hardloper met een beste marathontijd van 2 uur en 58 minuten. Shah heeft 15 jaar ervaring met engineering, productmanagement en productmarketing voor zijn rol als director van bedrijfsmarketing (en ervaringenbouwer) bij Silicon Labs.

Adobe kan je helpen

Creëer en beheer epische digitale ervaringen voor alle kanalen met geautomatiseerde tools waarmee je moeiteloos kunt schalen.

Laat het hier niet bij. Leer nog een marketingtruc.

Nu je een expert in campagneorkestratie bent, wordt het tijd om een nieuwe marketingtruc onder de knie te krijgen. Maak hieronder een keuze en baan je dan een weg door de verzameling handleidingen, video’s, inspirerende artikelen en nog meer: allemaal gemaakt en geselecteerd door de experts van Adobe om jou te helpen een ware ervaringenbouwer te worden.